E-mail cím:
 
 
Jelszó:
 
 
 
 
 
E-mail cím:
 
 
 
 

     Belépés      Regisztráció
HÍREK, ESEMÉNYEK

A világot jelentő deszkák lelkes amatőrjei - (2017-10-16)
Megtekintve: 871 alkalommal

Még testvértelepülési megállapodást is hozott Thália, a színészek védőszentje, ugyanis szombaton a VIII. Nemzetközi Amatőr Színjátszó Találkozó házigazdája, Csanádpalota, valamint Csíkpálfalva vezetői erről szóló megállapodást írtak alá. A közönség a helyiek és az erdélyiek mellett szegedi, illetve makói színjátszóknak is tapsolhatott.

Kelemen László az első magyar színházigazgató szinte összeforr Csanádpalotával. A városban a művelődési ház, a park is a híres szülött nevét viseli, de ami a legfontosabb, az amatőr színtársulat is. A településen nagy hagyománya van a színjátszásnak, ami elsősorban Kelemen László emlékének őrzőinek köszönhető. Immáron nyolcadik alkalommal várták Palotára az amatőr társulatokat egy kis seregszemlére.

A helyiek meghívását elfogadta a szegedi Délikert Társulat, a Makói Teátrum és a csíkcsomortáni Lármafa Színjátszó
Csoport. Szombaton ők mutatkoztak be a Kelemen László Művlődési Ház nagytermében. A fellépőket szakértő szemek is figyelték, hiszen a Szegedi Nemzeti Színház két színművésze, Gömöri Krisztián, valamint Borovics Tamás zsűrizett.

Csanádpalotán - kisebb-nagyobb megszakításokkal ugyan - de már nagyon régen működik amatőr társulat. Ennek egyik tagja Takács János is. Mókus, ahogy a társai, barátai hívják, szeret a színpadon lenni, egyrészt önmagának, másrészt pedig a
 közönségnek akar megfelelni. Nem csupán színdarabokban, hanem különféle kulturális és sporteseményeken is megcsillogtatta már tehetségét. Takács János egy kicsit mesélt a társulatról, de arról is, mit szeret a leginkább a színjátszásban, íme:

AUDIO RIPORT 

Egy pár száz lelket számláló kis erdélyi faluból, Csíkcsomortánból is jöttek színjátszók. A település egyházilag Csíksomlyóhoz, közigazgatásilag viszont Csíkpálfalvához tartozik. Az utóbbi elöljáróival szombaton testvértelepülési megállapodást is aláírtak a csanádpalotaiak. A csíkcsomortáni lármafásokat Boros Katalin vezeti. Vele beszélgettünk a társulatról, az általuk előadott darabokról is:
AUDIO RIPORT 

 

 

 

 

forrás: promenad.hu 

Hozzászólok
Név:
 
Hozzászólás:
 
Ellenörző kód:
egy plusz öt
 (Írja me a művelet eredményét. Pl. 13)


Hozzászólások
Csomortáni Ernő    2017-11-01 06:54:39
Köszönjük a vendéglátást !


Szügyi Andrásné   2017-10-18 00:34:21
Nagy örömmel vártuk a kedves vendégeket. Igazán tetszett a műsoruk, vidámságot varázsoltak a fellépésükkel. Szeretettel kívánunk továbbra is erőt, egészséget, összetartást és sok-sok energiát az erdélyi kultúra fenntartásában, építésében. Úgy éreztük, Varga Sándor emléke összeköt bennünket a továbbiakban is. Arany János szavait küldtem egyszer a rugonfalviaknak, most Csomortánnak idézem ugyanezt: "Csak testvér marad az, aki egyszer testvér."

« Vissza

 
Naptár, névnap
 Isten éltesse Fábián, Sebestyén nevű olvasóinkat!

 » névmagyarázat

Valuta és Valutaváltó


Időjárás

Legnépszerűbb cikkek

Legfrissebb híreink

 
Legújabb hozzászólások

Hírlevélre
Íratkozzon fel hírlevelünkre!
Név:
 
E-mail cím:
 

  Fotó: Csomortáni Ernő
Csobányospataka - Csíkcsomortán külbirtoka
A nap vicce:

Keresés a weboldalon: 

Panaszkönyv: 

Támogatóink:

20. Árpád Vezér Cserkészcsapat (Toronto, Kanada) és Schilt László (Kaposvár- Toponár)

                          Köszönjük ! 


       A nap fotója: 
   
fotó:Kristó Róbert   

 


 

 
Ön a 1888706 látogató honlapunkon
A weboldalt készítette: a BTZ.
Szerkesztő Csomortáni Ernő: email küldése